Moeder worden?

Voor veel vrouwen is het de meest vanzelfsprekende én de meest overrompelende ervaring die ze ooit meemaken. Vanuit een integrale, dieptepsychologische benadering bied ik je inzicht en vertrouwen om deze ingrijpende transitie bewust en krachtig te doorlopen.

Slider

Over mij!

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door de relatie tussen moeder en kind. Dankzij de dieptepsychologie heb ik ontdekt waarom dat het geval is én hoe deze fascinatie de route naar mijn huidige werk beïnvloed heeft. 

Bijna 10 jaar geleden studeerde ik af als pedagoog. Ik werkte lang in de gesloten psychiatrische- en verslavingszorg voor jeugd en volwassenen, en zag daar bijna dagelijks welk leed kan voortkomen uit de onveilige hechting tussen ouders en hun kinderen. Tijdens mijn opleiding als dieptepsycholoog aan het Jungiaans Instituut kreeg ik een vollediger beeld van de oorsprong van deze problematiek – en hoe deze doorwerkt in ouders zelf en in de verbinding met het kind.

 

Het moederschap als transformatieproces

Toen ik zelf moeder werd, leerde ik mezelf op een nieuwe manier kennen. Ik werd, net als veel nieuwe ouders, geconfronteerd met gevoelens van onvermogen en onmacht t.a.v. mijn kindje. Het maakte me onzeker omdat ik met zoveel toewijding aan het ouderschap was begonnen en bovendien al veel innerlijk werk verzet had. Onder begeleiding van collegas kon ik deze fase gebruiken om mijn eigen geschiedenis in relatie tot het moeder worden opnieuw te bekijken en te verwerken. Daar hoorde ook bij: mijn donkere kanten onderzoeken en ontdekken dat hier veel kracht in verscholen ligt.

De periode van conceptie, zwangerschap en geboorte zie ik als een prachtige en krachtige mogelijkheid om dat wat nog gebroken is te helen. Niet alleen ten behoeve van jezelf, maar ook ten behoeve van je (ongeboren) kindje. Het werk van Anna Verwaal is hierbij een enorme inspiratiebron.

Begeleiding gericht op heling, kracht en groei. Vanuit verbinding met je eigen kern en in verbinding met je kind richting geven aan het moederschap.