Meteen naar de inhoud
Peaceful smiling beautiful woman making zen gesture

Moeder worden? - Ervaringen

Voor veel vrouwen is het de meest vanzelfsprekende én de meest overrompelende ervaring die ze ooit meemaken. Vanuit een integrale, dieptepsychologische benadering bied ik je inzicht en vertrouwen om deze ingrijpende transitie bewust en krachtig te doorlopen.

Peaceful smiling beautiful woman making zen gesture

Moeder worden? - Ervaringen

Voor veel vrouwen is het de meest vanzelfsprekende én de meest overrompelende ervaring die ze ooit meemaken. Vanuit een integrale, dieptepsychologische benadering bied ik je inzicht en vertrouwen om deze ingrijpende transitie bewust en krachtig te doorlopen.

Jeetje, wat een reis hebben wij samen gemaakt. Echt prachtig! Ik kan het me al bijna niet meer voorstellen, de situatie en het gevoelsleven waar ik twee jaar geleden in zat toen jij in mijn leven kwam.

Ik was zwaar overspannen, had net de diagnose autisme gehad, dronk dagelijks veel te veel, was angstig, paranoïde misschien wel, alles was me echt te veel.

Wat een contrast met hoe het nu gaat. Ik voel mezelf, letterlijk. Ik kan contact maken met mijn gevoel. Ik heb 15 jaar therapie gehad en dat is in die tijd nooit gelukt. Ik weet nog niet hoe ik het moet uitdrukken, maar het is bijzonder. Bijna ongelofelijk.

Nu heb ik nog wekelijks momenten dat ik het niet weet en dat ik mezelf op m’n kop geef, maar nu ik me mijn geschiedenis weer even voorstel, vind ik toch wel dat ik het fantastisch heb gedaan; ).

Het voelt bijna te overweldigend om deze brief te schrijven en terug te gaan naar het begin.

Vlak voor ik je ontmoette was ik zo zoekende. Ik wist: zo kan het niet langer. Maar ik moest door voor de kinderen. Ik liep met mijn ziel onder mijn arm, overal zoekende naar hulp. Maar echt niemand kon me helpen. Uiteindelijk meldde ik me aan bij de Zorgcoach. Ik zei tegen mezelf: ‘na jaren van therapeuten spreken, wil ik nu eindelijk een “echt” mens spreken.’ Dat is zeker gebeurd. Al zorgde het contact in het begin alsnog voor angst. “Toch een therapeut in huis, ik moet wel extra gek zijn.”

Net als eerdere therapeuten heb jij ook geen mening gegeven. Het verschil in eerdere begeleiding, is denk ik dat jij dit intern ook niet deed. Je liet hem niet alleen achterwege, je had er ook geen. Het was oprecht een vraag ‘wat denk en voel jij zelf?’. Die openheid, die acceptatie van jou, die heeft alle verschil gemaakt. Dat maakte me in het begin extra achterdochtig naar jou, want jij gedroeg je niet zoals andere therapeuten. En wat ben ik je dankbaar. Ik heb 15 jaar vastgezeten in een schreeuwend hoofd en huilend hart, wetend en voelend dat er meer is dan dat waarin ik vastzat, dat ik hieruit kan en moet ontsnappen. En er maar tegen vechten en vechten. Jij hebt me kennis laten maken met de overgave die er nodig was om hieruit te ontsnappen, om mezelf te bevrijden. Het is niet overdreven om te zeggen dat je me mijn leven terug hebt gegeven. Ik weet dat binnen ons contact, de begeleiding tijdens mijn zwangerschap iets in jou heeft wakker gemaakt, maar ik kan niet voorbij gaan aan dit begin. Want zonder jou zat ik nog vast in een neerwaartse spiraal.

En inderdaad, na die bevrijding heb je me fantastisch geholpen tijdens mijn zwangerschap. Ik ging er zo zelfverzekerd in. Ik was wakker geworden, had het vertrouwen in mezelf en het universum gevonden en niets kon me meer tegenhouden. Ook daarin liet je me steeds weer bij mijn gevoel terugkomen. Continu weer de acceptatie van mijn gevoel. Ik vond het vaak zo spannend want mijn gevoel en verlangen waren absoluut niet praktisch. Die waren zeer eigenwijs. Die wilden tegen de stroom inzwemmen. “Moeilijk gevoel van mij.” En wat is het heerlijk geweest om ernaar te leren luisteren. Om echt te volgen wat er diep vanbinnen leeft. Wat een kracht geeft dat!

Ook de oude trauma’s van m’n vorige zwangerschappen kwamen voorbij, daar wilde ik in eerste instantie niet naar kijken. Dat vond ik niet eerlijk naar het kindje in mijn buik. Jij hebt me laten inzien dat die dingen zich niet voor niets aandienen en door te kijken naar wat er nu leeft, wat er nu voorgespiegeld wordt kan er heel veel geheeld worden.

Elke keer werd ik weer uitgedaagd om te gaan staan voor mezelf en voor deze baby. En samen met jou heb ik daar naar kunnen luisteren en bevrijdende beslissingen kunnen nemen.

Ik heb echt kunnen genieten van deze zwangerschap, ik ben zo’n mooi proces aangegaan en kijk er met trots op terug.

Alle liefs,

Inge

Inge maart 2021

Nadat ik meerdere andere therapieën in het verleden heb gevolgd en mij dit niet opleverde waar ik op hoopte kwam ik via via in contact met Nicky Keijzer. Mijn hulpvraag was vastzittende patronen, te laag zelfbeeld waardoor ik het idee heb dat ik niet alles uit het leven kan halen wat ik in mij heb, maar dat mijn onzekerheid dit belemmerd door vaste denk patronen/ weinig assertiviteit.


Nicky leert mij hoe ik hier mee om kan gaan. Hier gebuikt ze verschillende methodes en technieken voor. Momenteel ben ik nog in therapie bij Nicky, maar ik besef mij dat ik al veel stappen heb gezet met hulp van haar sessies.


Ik zie het leven minder zwaar en heb geleerd dat ik niet hoef te voldoen aan alle verwachtingen die de maatschappij mij oplegt. Dit geeft rust. Ik realiseer mij steeds beter waar deze denkpatronen vandaan komen. Sinds kort heb ik mijn grootste angst en wens in vervulling gebracht en ben ik in verwachting van mijn eerste kindje. Ik kijk erg uit naar de transitie van vrouw naar moeder en dit ook samen met Nicky te gaan beleven.

F. maart 2021

Vandaag mijn laatste sessie bij Nicky afgesloten. Ik ben van augustus tot half mei in therapie geweest. Dit heeft mij erg veel opgeleverd. Al 34 jaar lang was ik “zoekende” naar rust en wat zorgelozer door het leven gaan. Samen met Nicky zijn we gaan zoeken waar dit vandaan komt, we zijn onder andere in het verleden “gedoken” en terug gaan kijken naar mijn ouders en grootouders. Op verschillende manieren ben ik erachter gekomen waar vastzittende patronen vandaan komen. Ben tot nieuwe inzichten gekomen, dit is gelijkelijk ontstaan. Ik voel mij de laatste tijd een stuk beter in mijn vel en ben meer bewust geworden van mijn denkpatronen. Erg dankbaar dat deze therapie er is. Ik kan het iedereen aanraden.

Femke Mei 2021

Nicky helpt mij op een diepte laag door trauma’s heen te gaan en inzicht te krijgen. We zijn pas kort geleden gestart, maar ik heb nu al zoveel in aan de gesprekken met haar. Ik krijg veel beelden terug van een trauma dat ik nooit heb verwerkt en zelfs grote delen niet meer wist. Dit is rauw.

Ik ben blij me haar liefdevolle aandacht en hulp. Ik voel me veilig bij haar en durf op deze diepe laag pijn te doorvoelen.

S.

Twijfel je of ik je kan helpen?

Neem gerust vrijblijvend contact op. Ik luister graag naar jouw specifieke situatie en zoek met je naar de beste begeleiding.